lauantai 16. heinäkuuta 2011

16.07.2011 iPhone 4 Etsitään...

Vuosia Nokian puhelimia käyttäneenä olen nyt tutustunut iPhoneen jonkin aikaa. Kokemus on ollut varsin positiivinen ja auttanut näkemään miten Nokia oli jäänyt pahasti jälkeen käytettävyydessä. En voi olla ihmettelemättä mikä Nokian ongelma on ollut, kun se ei ole pystynyt parantamaan puhelintensa käytettävyyttä jo kauan aikaa sitten.

Mutta tämän kirjoituksen varsinainen aihe on otsikossa mainittu teksti "Etsitään...", jota iPhoneni näyttää vasemmassa ylänurkassa toistuvasti parin päivän välein. Asun nimittäin paikassa, jossa on ihan hyvä Elisan 3G-yhteys joka parin metrin siirtymisellä katoaa lähes kokonaan. Näyttää siltä, että iPhone näissä oloissa välillä hukkaa yhteyden tukiasemaan ja alkaa sen jälkeen etsiä yhteyttä.

Kaikki hyvin tähän asti, mutta etsintä ei pääty koskaan, vaan "Etsitään..." jää vasempaan ylänurkaan. Siitäkin huolimatta, että 3G teksti näkyy, eli puhelin jopa tietää löytäneensä taas signaalin.

Ja siis puhelin on täydessä toimintavalmiudessa, sillä voi soittaa ja se vastaanottaa puheluita ja tekstiviestejä ihan hyvin.

Etsintätekstin saa katoamaan boottaamalla puhelimen tai pienemmällä vaivalla laittamalla asetuksista lentokonetilan hetkeksi päälle ja sitten saman tien palauttamalla normaalitilaan.

Bugi vaikuttaa jonkinlaiselta synkronointiongelmalta, jossa puhelimen näyttö ja todellinen toimintatila eivät ole samassa tahdissa, eikä puhelimen ohjelmisto huomaa päivitä operaattoritekstiä missään vaiheessa ajantasalle.

- - -

Päivitys 17.9.2011: Jostain syystä iPhonen raunassa olevan antennin peittävän suojakuoren hankinnan jälkeen Etsitään... tekstin ilmestyminen harveni. Lisäksi huomasin, että jos tekstin jättää huomiotta, niin jossain vaiheessa, tuntien kuluessa, teksti häviää itsestään ilman edellä kuvattuja toimenpiteitä.