lauantai 17. syyskuuta 2011

17.09.2011 Näytönsuoja iPhoneen

Olen aiemmin laittanut kolmeen puhelimeen, TomTom-navigaattoriin ja Amazon Kindleen näytönsuojaksi InvisibleSHIELD -kalvon. Kosteutusnesteellä kastellun kalvon asentamisessa puhelimeen on oma jännityksensä, mutta toistaiseksi liika vesi ei ole onnistunut vahingoittamaan yhtään laitetta. Puhelimien näytönsuojana kalvo on toiminut hyvin, mutta Kindlestä jouduin sen poistamaan, koska se aivan oleellisesti muutti näytön ominaisuuksia huonommaksi.

Lisäksi ulkomailta tilaamani Kindlen kalvo oli toimitettu huonsti pakattuna, joten siihan oli tullut matkan aikana vaurio, joka näkyi häiritsevästi. Esimerkiksi pienten asennusepätasaisuuksien pitäisi ainakin periaatteessa kadota asennuksen jälkeen ajan kuluessa, mutta kalvoon oli syntynyt pysyvä muodonmuutos. Pieni, mutta kun sen tiesi olevan olemassa, niin silmä sen myös näki.

InvisbleSHIELD on aivan toista luokkaa kuin puhelimen näytölle liimattavat suojamuovit tai puhelimen näytön suojana tehtaalla asennettu poistettavaksi tarkoitettu kelmu. Joitakin hieman nihkeä, kosketusnäytön kitkaa lisäävä pinta ärsyttää, mutta minusta se on ok.

Nyt sitten myös iPhoneni on saanut näyttöönsä InvisibleSHIELD-kalvon. iPhonessa käytettävän lasin pitäisi olla erityisvahvistettua ihmelasia, mutta kun löysin ensimmäisen näkyvän naarmun näytön pinnalta, niin hankin kalvon. Ison näyttösuojan asennus oli kohtalaisen helppoa, mutta asennuksen jälkeen kalvon alla näytti olevan harmaata sumentumaa laajoilla alueilla, enkä saanut niitä muovilastalla siloittamalla millään katoamaan. Helpotuksekseni kalvo kuitenkin yön yli kuivuttuaan näytti olevan aivan moitteettomasti kiinni näytössä, eikä harmaista alueista näkynyt enää merkkiäkään.

Alustavasti kalvo tuntuu toimivan hyvin iPhonen näytöllä. Se lisää hiukan näytön kitkaa, mutta iPhonen näyttöä ei tarvitsekaan painaa, vaan kevyt sormenpäiden kosketus riittää. Kosketusnäytön toimintaan kalvo ei muuten vaikuta millään tavalla.